NuffNang

Nuffnang

Translate

Sunday, December 28, 2008

Kesan Kejatuhan Empayar Turki Uthmaniyah.

video


video


video


video


1. Lihatlah sendiri apa yang terjadi setelah kejatuhan Empayar Turki Uthmaniyah.

2. Lihatlah sendiri kesan yang berlaku keatas negara Islam yang lain.

3. Kemana hala tuju umat Islam sekarang?

4. Adakah kita rasa kita akan selamat pada masa sekarang?

5. Adakah dengan berdoa di masjid atau di rumah, umat Islam akan maju dan tidak akan dipijak?

6. Adakah dengan menderma Rm1, kita dapat menyelamatkan nyawa mereka ini semua? Adakah nyawa saudara Islam kita ini berharga Rm1?

Sabda Rasulullah S.A.W :-

"Kehancuran Kaabah itu adalah lebih kecil di sisi Allah berbanding pembunuhan seorang Muslim."

Apakah batu-batuan lebih mulia bagi kalian berbanding darah kaum Muslimin? Islam apakah yang kita semua anuti ini? Al-Quran apa yang kita Imani ini? Fikirkanlah baik-baik.

Wassalam.

5 comments:

  1. Sabda Rasulullah S.A.W :-

    "Kehancuran Kaabah itu adalah lebih kecil di sisi Allah berbanding pembunuhan seorang Muslim."

    minta taraf hadirh ni dan sanad die serta rujukan..

    terima kasih..
    minta hantar ke blog sy..

    ReplyDelete
  2. AKU BENCI PEKIDA aku ada alami sendiri dengan mereka ini.
    aku dari kg laloh kuala krai kelantan, budak pekida sini memang samseng, boss nya usop pahi memang kaki samseng, yusni lagi teruk, brahim boyo, awi tok awang kekcok, suha ini sebahagian yang aku boleh sebut, tapi ramai lagi lah, mereka ni semua kaki pukul, tarik kereta, peras ugut orang, curi kereta, kaki mabok, buat kacau kedai kopi, bawa kereta laju dalam kampong dan macam macam lagi lah memang teruk pendek kata keselamatan kampong memang terancam, pk la boss pekida.

    ReplyDelete
  3. semua ilham itu datang dr Allah,sye just menyampaikan sahaja idea yg sye dpat curahkan ;) kalau about palestin sye dah ad dlam thread yg sebelum neyh,suadara leyh la cari kayh ;) tajuknye 'andainya terjadi kepada aku' & 'di sebalik sambutan tahun baru'

    ReplyDelete
  4. erm... itulah masalahnye,
    sy tak pernah juga tau pasal hadith tu..
    yang musykilnye mmg xde kat lain kecuali video tu..
    risau juga penggunaan hadith daif dalam hujah2 mcm ni..
    salam ziarah..

    ReplyDelete
  5. #

    tiada masalah saudara batik biru, boleh je nak jumpa..
    tp sy sedang belajar di luar negara, kalau ada rezeki bulan 6 ni saya balik.. iA..
    saya tinggal di johor bahru, namun selalu berulang alik ke kl dan selangor..
    tp kalau nak tulis disini pun boleh saja..
    encik tulis.. saya bace dan tak publish..
    ruangan komen saya ni perlu diapprove..
    jadi kalau sy xapprove komen encik xkluar, dan org xbace pun.. sy je bace.
    apa maksud encik dgn ayat ni?

    “lagi pun takut Allah tak pandang kita ni beragama Islam jer”

    ReplyDelete

Sebolehnya sila tinggalkan nama anda, sekadar nama samaran pun dah cukup agar orang lain senang menyebut nama anda. Terlalu banyak anynomous (tanpa nama) menyukarkan perbincangan. Sila jaga tatasusila anda semasa memberikan komen. Pihak kami juga tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga kerosakan yang berlaku terhadap penggunaan maklumat di dalam blog ini.