NuffNang

Nuffnang

Translate

Monday, January 4, 2010

Ordo Ab Chao (Artikel dari MistisFiles)

Assalamualaikum.

Ini adalah satu lagi artikel dari Mistis Organization @ MistisFiles yang menarik untuk di baca. Sila baca sampai habis kemudian barulah anda semua membuat pandangan dan pendapat masing-masing. Saya hanya boleh memberikan anda sesuatu untuk dibaca dan hanya anda semua sahajalah yang boleh membuat perbezaan antara yang haq dan yang bathil.

Ordo Ab Chao




"Chaos was required and so chaos was created"



Dalam Teori Kawalan Realiti,terdapat satu bab yang dinamakan Manipulasi dan Pembohongan (Manipulation & Deception).Di bawah tajuk ini,dinyatakan manipulasi terhadap satu subjek boleh dilakukan dengan mengadakan satu situasi olok-olok,di mana kesan dari situasi buatan ini akan digunakan untuk tujuan manipulasi seterusnya.Situasi buatan ini dirancang bagi mendapatkan kesan tertentu,dan dari kesan tertentu itu,strategi yang lain akan dirancang pula bagi menanganinya dan membuatkan ia berpihak kepada pihak yang mencipta situasi tadi.

Situasi yang diciptakan itu berdasarkan kajian mengenai subjek yang disasarkan terlebih dahulu.Kajian akan dibuat berdasarkan situasi sejarah,antropologi,sosio-budaya,politik,sensitiviti dan sifat-sifat atau tabiat kemanusiaan.Daripada data-data kajian itu,keputusan akan dibuat untuk memilih situasi yang bagaimanakah akan direka untuk mengeksploitasikan sesuatu subjek itu bagi menghalakan kesan itu kepada objektif yang diharapkan.Kita akan lihat satu contoh mudah dan kemudian kita akan belajar kajian kes dalam realiti sebenar dalam sejarah dunia.

Katakan dalam satu bilik itu ada 4 orang budak nakal.Budak nakal ini memang sukar untuk mendengar kata dan arahan.Katakan A adalah abang kepada 4 orang budak nakal ini.Dia ingin supaya adik-adiknya mengikut arahannya;iaitu keluar dari bilik kerana dia ingin mengemas bilik itu.A cuba memarahi adik-adiknya,namun kata-katanya bak mencurah air di daun keladi.A juga membawa rotan sebagai ugutan kepada mereka,namun semakin diancam,semakin menjadi-jadi kenakalan mereka.Jadi,ini membuatkan A berfikir bagaimana untuk mencapai objektifnya;iaitu supaya adik-adiknya mengikut arahannya,kemudian melaksanakan arahan seterusnya;iaitu mengeluarkan 4 orang budak tadi dari bilik.

A pun membuat kajian terperinci sifat dan tabiat adik-adiknya.A pun mengambil inisiatif untuk memasang telinga setiap perbualan mereka dan mengkaji kegemaran mereka.Selepas mengumpul maklumat,A pun berfikir dan membuat keputusan;bahawa adik-adiknya mempunyai kegemaran suka makan ayam goreng.Kemudian A membuat perancangan untuk menggunakan maklumat tadi bagi mencapai objektifnya.

A pun berjalan menuju kepada adik-adiknya yang sedang kejar-mengejar di dalam bilik dan berkata,

"Adik nak makan ayam goreng tak?Minggu depan abang nak turun makan ayam goreng kat pekan,siapa nak ikut?emmm...sedap..."

Sudah tentu ini akan mengecurkan air liur keempat-empat budak tadi.SEmuanya mengangkat tangan berebut-rebut mahu ikut.A berkata,

"Orang yang ikut kata abang saja yang boleh ikut"

Ini adalah penggunaan psikologi,dan sudah tentu mereka berebut-rebut mendakwa merekalah yang selalu mengikut kata abang mereka.

"Kalau macam itu,abang nak adik semua keluar dari bilik ini,siapa yang keluar saja abang bagi ikut"

Ini membuatkan 4 orang budak nakal itu,keluar dari bilik itu serta-merta!


Ini contoh paling mudah.Dalam contoh yang lebih besar kita boleh mengambil contoh taktik para peniaga.Jika para peniaga menaikkan harga melalui situasi biasa,sudah tentu ini akan mengundang masalah.Jadi,untuk membiasakan orang ramai dengan kenaikan harga,mereka harus mencipta satu situasi;P A N I K.JIka senjata emosi ini pandai dimainkan,sesiapa sahaja cenderung untuk mengikut arahan.Jadi apa yang dilakukan oleh para peniaga ini ialah menyorokkan barangan tersebut.Contohnya beras.Beras akan ditahan dalam tempoh tertentu.Kekurangan beras dalam pasaran akan meningkatkan faktor permintaan dari tawaran.Jadi ini boleh dijadikan alasan untuk menaikkan harga.Adakah para pembeli akan bersungut?Dalam banyak kes,tidak.Ini kerana apabila sesuatu barangan itu amat diperlukan,maka mereka tidak lagi berkompromi soal harga.Mereka akan tetap membeli walaupun mahal.Ini akan mengakibatkan mereka akan memotong belanjawan untuk barangan lain bagi disesuaikan dengan harga membeli barangan yang diperlukan itu.

Di dalam Freemasonry,ini dinamakan ORDO AB CHAO.

Ordo Ab Chao bermaksud Ordo Out of Chaos;mudahnya bermaksud PEMERINTAHAN DARI KEKACAUAN.

Ia adalah BAPA KEPADA PRINSIP DIVIDE & RULE.

Kita akan menyusuri dua kajian kes sebagai contoh.

Pertamanya The Hidden Hand mahu menubuhkan sebuah pangkalannya di Timur Tengah.Pangkalan ini akan dinamakan ISRAEL.Ini objektif utamanya.Jadi,bagaimanakah untuk menjayakan cita-cita ini?Salah satunya dengan cara peperangan.Namun dari pengalaman sejarah,peperangan adalah berisiko tinggi.Mengapa?Ketika itu yang menduduki kawasan yang dirancangkan itu adalah penduduk Islam Palestin.Pengalaman sejarah menunjukkan penentangan bagi merebut kawasan ini adalah sia-sia.Perang Salib yang merentasi 7-8 ekspedisi kesemuanya gagal!Walau beribu-ribu tentera dikerahkan dari Eropah,namun berperang secara terbuka dengan orang Islam ketika ini adalah amat berisiko tinggi.Jadi The Hidden Hand mempunyai idea lain.Dia membuat satu pelan jangka panjang yang memakan beratus tahun,bagi menubuhkan Israel.Ideanya,dia mahu memecahbelahkan Eropah dalam satu peperangan.Peperangan ini akan mendatangkan kesengsaraan dan korban yang besar.Dengan kata lain,dia mahu mendatangkan MASALAH kepada Eropah.Apabila sudah bermasalah,pasti mereka mahukan PENYELESAIAN.Jadi penyelesaian akan menyebabkan mereka bersatu kembali,dan The Hidden Hand ingin mengeksploitasikan KEHENDAK kepada penyelesaian ini bagi memenuhi objektif dia.

Ini dinamakan taktik PROBLEM-REACTION-SOLUTION.



Dalam taktik ini,anda perlu mencipta masalah.Kemudian anda perlu desak atau panaskan situasi secukupnya untuk memaksa subjek bertindakbalas.Akhirnya anda perlu tawarkan penyelesaian.Di dalam penyelesaian inilah anda perlu pandai selitkan apa yang anda mahu.Jadi apabila mereka menerima penawar anda,pada masa yang sama,mereka juga mesti menerima kehendak anda.KEHENDAK ANDA MENJADI KEHENDAK MEREKA.

Jadi,apa yang The Hidden Hand lakukan?

Pertama sekali,The Hidden Hand akan memilih lokasi dan orang-orang yang akan memulakan sebab-sebab kepada peperangan.Ejen-ejennya telah melaporkan situasi politik negara-negara Eropah.Melalui maklumat ini,The Hidden Hand telah memilih Jerman sebagai pencetus peperangan.Antara sebabnya,ramai Yahudi Ashkenazi di jajahan Austria-Hungary dan ini juga bermakna rumah bagi Mason dan Illuminatus.Lainnya,monarki Jerman perlu dihapuskan kerana merekalah yang paling banyak tahu rahsia mereka.Contohnya Kerajaan Bavaria yang merampas dokumen sulit Illuminati.Di dalam sejarah,ternyata seorang negarawan terbilang,Otto Von Bismarck telah berjaya menyatupadukan seluruh Jerman dan membangunkan negara itu.Jerman menjadi maju dan bersaing dengan Perancis dan Britain.Ejen-ejen dihantar ke Perancis dan Britain bagi menimbulkan perasaan tidak puashati kepada perkembangan terbaru.Ini ditambah pula provokasi Jerman melalui angkatan tenteranya menimbulkan ancaman bagi negara-negara Eropah yang lain.Hasilnya perasaan tidak puashati ini bertukar menjadi peperangan.Inilah mukaddimah kepada Perang Dunia Pertama.




BONEKA






Jerman akhirnya kalah dalam peperangan.Negara-negara yang menang telah menetapkan beberapa syarat bagi 'menghukum' Jerman.Antaranya Jerman mesti menghadkan pasukan tenteranya.Jerman juga mesti menyerahkan Alsace-Lorraine kepada Perancis.Ekonomi Jerman dicatu mengikut syarat negara-negara yang menang.Semua ini mengakibatkan ketidakstabilan politik,ekonomi dan sosial kepada Jerman.Suasana dalam negara menjadi kacau-bilau.Ini adalah masanya The Hidden Hand meletakkan 'puppet' nya bagi menerajui Jerman.

Kini semua orang sudah mula sedar hubungan Hitler dengan Elit Yahudi,"The Bankers" Rothschild.Adolf Hitler telah disokong dalam politik sehingga dia berjaya menjadi Fuhrer.Padahal Hitler pernah dibuang sekolah kerana 'bermasalah'.Sesiapa sahaja akan diusahakan untuk naik oleh The Hidden Hand jika dipilih walaupun orang tadi tidak pernah bersekolah.Tetapi The Hidden Hand ada sebab-sebab tertentu untuk memilih seseorang.

Apabila Hitler sudah naik,maka peluang menjadi semakin cerah untuk timbulkan 'masalah' kedua.Isu Holocaust adalah bumbu yang dibakar ketika seluruh Eropah bersiap sedia memasuki Perang Dunia Kedua.Hitler dan Nazi dipropagandakan menjalankan Holocaust;pembunuhan beramai-ramai orang Yahudi.DI SINI KITA NAMPAK IDEANYA.

Eropah pun berperang.Eropah sekali lagi tenggelam di dalam kesengsaraan yang dasyat.Setelah perang selesai,keputusan adalah seperti yang dijangkakan;Jerman dan sekutunya sekali lagi mengalami kekalahan.Namun ini bukannya isunya.Isunya ialah semua negara Eropah telah dikempenkan untuk menubuhkan satu suruhanjaya keamanan bagi mengelakkan perang dunia berlaku lagi.Kesengsaraan rakyat Eropah dalam peperangan amat dasyat dan menimbulkan trauma.Jadi,semua negara Eropah dan Amerika Syarikat bersetuju menubuhkan satu pertubuhan bukan sahaja untuk Eropah dan Amerika,tetapi seluruh dunia.



Inilah permulaan kepada penubuhan PBB;Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (United Nation).

Ini adalah tahap SOLUTION dan ditahap ini,The Hidden Hand menyelitkan kemahuannya.

Dalam salah satu agenda PBB,isu Holocaust telah dibangkitkan.Isu ini dibakar dalam mesyuarat dan perjumpaan negara-negara yang terlibat.Akhirnya satu,resolusi telah dicapai,EROPAH PERLU MEMBAYAR HARGA DOSA YANG MEREKA LAKUKAN KEPADA BANGSA YAHUDI.Bagaimana?Theodor Herzl ada jawapannya.

Pelbagai cara diusahakan supaya Palestin diserahkan kepada Yahudi.Namun ada satu masalah,Palestin ketika itu dipegang oleh Kerajaan Khalifah Turki Uthmaniyyah.Sultan Abdul Hamid II telah dipaksa untuk menyerahkan Palestin,namun baginda enggan.Akhirnya dalam beberapa siri peperangan dan tekanan pemberontakan oleh Young Turk (Kamal Attaturk adalah boneka mereka yang lain) akhirnya khalifah Islam itu digulingkan.Turki telah dipegang oleh boneka The Hidden Hand,Mustapha Kamal Attaturk dan bagaikan mengantuk disorongkan bantal,semudah ABC,Kamal Attaturk memberikan lampu hijau kepada Britain dan PBB untuk menguruskan imigran Yahudi ke Israel.

Dan pada tahun 1948,negara Israel terbentuk!

Objektif The Hidden Hand tercapai!


KIta juga boleh melihat strategi ini dipakai pada hari ini.Kes yang paling terkenal,adalah 911.Lihat,'pattern'nya sama sahaja,timbulkan trauma...kemudian bertindak.Dalam Perang Dunia Kedua,The Hidden Hand menimbulkan trauma kepada rakyat Eropah dan mereka terpaksa menerima penyelesaian yang ditawarkan.Dalam kes 911,rakyat Amerika dan dunia dipaksa menghidapi trauma dan dipaksa menerima penyelesaian.Dalam WWI,traumanya ialah peperangan.Dalam 911,traumanya ialah keganasan (terrorism).Dan penyelesaiannya ialah kempen melawan keganasan.Cuba teka apa sebenarnya KEHENDAK yang diselitkan dalam tawaran penyelesaian 911?

Menyerang negara-negara Islam dan menyebarkan Islamophobia.



'Musnahkan dan bina kembali' adalah salah satu konsep dalam Ordo Ab Chao dan ini digunakan dalam perniagaan senjata dan perniagaan berkaitan.Apabila sesuatu negara musnah akibat perang,contohnya Iraq,pemerintahnya perlu membina negaranya kembali.Jadi ini adalah lubuk duit kepada kontraktor-kontraktor asing.Bayangkan,untuk meneruskan kehidupan,orang lain perlu dikorbankan.

Di dalam kes wabak penyakit,dunia akan dipanikkan dengan wabak,contohnya H1N1.Semua orang menjadi panik dan bimbang.Kemudian mereka akan tawarkan penyelesaian atau penawar.Semua orang mesti mengambil penawar ini,jika tidak mereka akan menderita dan mati akibat wabak.Jadi semua orang akan membeli penawar H1N1 yang diproses oleh Israel dan Amerika.Jadi apa KEHENDAK mereka yang diselitkan dalam setiap ubat penawar H1N1???


Anda teka sendiri.












FIKIRKAN SEMULA

2 comments:

  1. tokgajah imamrasulJuly 21, 2011 at 11:36 PM

    tentu ada sesuatu yang ditawarkan saya rasa ubat yang tidak halal dan merosakkan akal fikiran. itupun kalau betul

    ReplyDelete

Sebolehnya sila tinggalkan nama anda, sekadar nama samaran pun dah cukup agar orang lain senang menyebut nama anda. Terlalu banyak anynomous (tanpa nama) menyukarkan perbincangan. Sila jaga tatasusila anda semasa memberikan komen. Pihak kami juga tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga kerosakan yang berlaku terhadap penggunaan maklumat di dalam blog ini.