NuffNang

Nuffnang

Translate

Sunday, July 6, 2008

Perpisahan - Chapter 2.

Ini adalah petikan dari sebuah blog yang betul-betul memberi kesan pada aku.....dan blog ini dari seseorang yang aku kenal dan aku sayang.....iaitu adik aku sendiri....

Baca dan hayatilah apa yang dikarang olehnya ini.

Mati...

Assalamualaikum....

Harga minyak naik... Harga barang2 pun naik... Ingatkan berat badan jer naik time cuti2 nih... Aper nak jadi ngan dunia nih... Malas nak citer pasal benda nih sebab, rasenye dah berjuta-juta blog kat internet nih mesti cakap bende yg same...

So, saya nak citer pasal something yg kiter akan, sedang and pernah hadapi nyer... Cinta. Tapi saya xnak cakap pasal ayat2 power, how to get him/her to like you or to forget about a person... Saya akan bercerita pasal break up, clash or perpisahan.

Ada macam2 sebab perkara ini berlaku. Saya xnak citer sebab kadang2 alasan nyer sangat lah x masuk akal. Tapi ada juga yang dapat bersama semula, bagus laa. Tapi bagaimana kalau dah xleh nak rapat, nak dekat, nak say hi, or even to mention the name?

Ok... Sekiranya kiter break up sebab kiter marah, geram or benci kiter still akan ingat akan si dia. Percaya la, cinta dan benci dipisahkan dengan garisan yang sangat halus. Bak kater orang, kalo macam nih kiter still have the chance to get back together. Maybe not as lovers but as a friend at least.

Biler kiter benci or marah kat seseorang, lame2 benda tuh akan reda. Seteruk maner pun kiter benci, kite leh luper benda tuh. But yes, it takes time to heal. How long? It depends on you and that person. Forget and forgive.

Tapi, macam maner kalo punca kiter break up is the feeling is gone? We force ourself to want her but the feeling just wasnt there. He/she still loves you. Care for you. Break up for a reason that is so unfair to that person.

Can time heal? Kiter ingat dengan berpisah nih, mungkin kiter akan dapat perasaan yang sangat indah semasa kiter bersamer dengan si dia... Tapi ia x pernah hadir. Walaupun kiter merenung kembali kisah2 lame, perasaan itu x pernah hadir.

Lebih memeritkan lagi, perasaan Cinta itu tidak ader untuk sesaper lagi. Hati kiter dah mati...

That is why I dont believe in love with a human. Yes, Im talking about myself. It happen to me. I tried to fight and meet new people, but that feeling was never there. I force myself to open up, do crazy things and sacrifice things that is so important to me but it wasnt there.

Perhaps, Im not trying hard enough. I still believe love exist in me, perhaps, I didnt find the right person yet. Perhaps, I didnt aware of my surroundings, open my eyes a little wider.

Perhaps, love was never meant to be mine...

Sekian...

Wassalamualaikum w.b.t.
posted by Fazwan Diza @ 10:54 PM

No comments:

Post a Comment

Sebolehnya sila tinggalkan nama anda, sekadar nama samaran pun dah cukup agar orang lain senang menyebut nama anda. Terlalu banyak anynomous (tanpa nama) menyukarkan perbincangan. Sila jaga tatasusila anda semasa memberikan komen. Pihak kami juga tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga kerosakan yang berlaku terhadap penggunaan maklumat di dalam blog ini.